А одна із найстаріших вулиць Рівного святкує нині власні іменини. Вулиця 16 липня вже 23 рік поспіль у цей день відзначає свій новий день народження. Нове ім'я вулиці присвоїли його на честь прийняття Декларації про державний суверенітет України у 1990-му. Вулиця славетна своєю історією, людьми, що тут проживали та спорудами.

На вулиці, що древніша за центральну та змінила шість назв - сьогодні свято. Їй 23 від дня останнього найменування. Вулиця 16 липня - історична місцина, що сьогодні вражає контрастами. Тут ростуть дерева на дахах історичних будинків, та виблискують сучасні офісні центри. Саме в такому працює Ярослав Коноплястий.

Контрастна і колоритна. Вулиця 16 липня - місце, де все потрібне можна отримати, як кажуть, "не відходячи від каси". Діагностичний центр, виставкова зала, фотостудія, найстаріша музична школа міста, духовна семінарія, державні установи та затишні кафетерії. Юлія Марчук на цій вулиці щодня. Та, каже, робочі будні минають приємно. Адже ця вулиця особлива.

Така вона - сучасна вулиця 16 липня. Якщо ж Ви дивним чином ще не зміряли її кроками - покваптесь. Змінюється вона чи не щодня.