А саме крав благодійні скриньки з пожертвами для лікування малюків. Нагадаємо, нещодавно у одному з магазинів обласного центру відеокамера зафіксувала як незнайомець краде благодійну скриньку. У неї всі небайдужі люди кидали гроші на лікування Аскольда Павловича. У хлопчика рак.

Відео крадіжки облетіло весь інтернет та ЗМІ. Рідні малюка просили допомогти знайти злочинця. Нещодавно його затримали. Після аналогічного випадку. Він знову вкрав благодійну скриньку в одному з магазинів на вулиці Олени Теліги.

Злочинцю 26 років. Він ніде не працює. Мешкає у Квасилові Рівне нського району разом із бабусею та батьком. Пояснює, крав скриньки бо находило «затьмарення».

Як з’ясувалось, злочинна схема щоразу була одна. Крадій заздалегідь обирав магазин, де знаходилася скринька, та вичікував, аби у торговельному закладі не було покупців. Тоді за лічені секунди хапав коробку та втікав.

Як стверджує злочинець, спершу у такий спосіб він збагатився на 400 гривень, іншого разу його здобиччю стали лише 70 гривень. Скільки він викрав утретє, уже й не пригадує. Гроші витрачав на харчі та випивку. Наразі тривають слідчі дії, які мають встановити усі обставини скоєння аналогічних злочинів. За кожним із фактів відомості внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Працівники міліції встановлюють загальну суму нанесеного збитку.