Місцеві чиновники від медицини запевняють: сталося непорозуміння і заклеювати сигнальні пристрої на автомобілях ніхто не вимагав. А Державтоінспекція не збиралися штрафувати "швидкі" за відсутність дозволів на спецсигнали. Нагадаю, на початку цього тижня карети «швидкої» у Рівному їздили на виклики із заклеєними сиренами. Слава про таке нововедення миттю розлетілася на всю Україну. Чому насправді виник інцидент?

Понеділок, 8 липня. Проблискові маячки на каретах швидких загорнуті в чорні сміттєві пакети. Так і виїжджають на виклики.Закрили сирену, мовляв, бо не мають дозволу на її використання. Водії та медики скаржаться, через це важко вчасно доїхати на екстрений виклик. Наступного дня, 9 липня, одному з видань начальник обласного управління охорони здоров'я Віталій Бойко заявив, що в цій ситуації просто "роздули з мухи слона". Нині вже представлено нового головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Це Іван Зима. Екс-головний лікар Олег Ушкевич тепер - заступник.

Диверсією Віталій Бойко називає обгортання проблискових маячків сміттєвими пакетами.

Хоча, Віталій Бойко й підтверджує, що в половини "швидких" нині немає дозволу на використання сирен. Вони будуть десь за два тижні. В той же час транспортним засобам швидкої медичної допомоги згідно з наказом МВС України від 2005 року, видається безстроковий дозвіл. Щоби роз'яснити ситуацію, скликали пре-конференцію в ДАІ.

В Державтоінспекції додають, штрафувати за використання світлових та звукових пристроїв "швидкими" і на думці не мали.

То ж нині рівненські карети "швидкої" їздитимуть як і раніше - за потреби вмикатимуть сирени.