Англійська від носіїв мови, ще й безкоштовно. У Рівному шестеро канадських волонтерів вчать мови усіх, кому це цікаво. Двогодинні заняття присвячують вивченню різних тем: сім'я, захоплення, робота, традиції, їжа. І жодних розмов про релігію! Особливість школи — вона для дорослих. За шкільними партами переважно студенти та тим, кому до 40-ка. Записалося до школи майже півтори сотні слухачів.

Розан — вчитель із 32-річним стажем. До Рівного вона приїхала із канадського міста Калгері. Тепер її учні — місцеві студенти й дорослі.

Тема нинішнього уроку — їжа. Із собою волонтер прихопила газети із супермаркеру, вчитися так легше й цікавіше. В Україні Розан удруге. Попереднього разу була у Львові, а ще у Карпатах. Подорожувати, каже, любить і має на це час.

У Рівному переважна більшість слухачів англійської школи — дорослі. Така умова. На уроках, кажуть, їм подобається. Та й вчаться тепер свідомо, бо хочуть, а не треба.

Між дорослими є і школярі, але як виняток. На таких довгоочікуваних літніх канікулах вони просилися до мовної школи. Вільна англійська їм потрібна:

Ця англійська мовна школа — один із проектів Міжнародної християнської організації "Наша спадщина". Тому й безкоштовна. Але уроки без жодного нав'язування релігії.

Мелані із шести волонтерів, єдина не вчитель. Вона — програміст. Їй дісталися ті, хто вільно спілкується англійською.

Усі волонтери до України прилетіли за власні гроші. Джойсі під час літньої відпустки у канадській школі, де працює, вирішила побачити щось нове. В Україні вона вперше і, зізнається, задоволена, що ризикнула й погодилася повчити рівнян.

Ця мовна школа розрахована лише на тиждень. У понеділок та вівторок волонтери полетять додому. Але обіцяють повернутися уже за рік. І дуже радіють знайомству із рівнянами. До школи записалися майже півтори сотні слухачів.