У Рівному з парку, що біля ПДМу майже чотири місяці не вивозять сміття. Ще у квітні на під час акції "Зробимо Україну чистою" рівненські активісти прибирали цю зелену зону, Однак пакети із непотрібом так ніхто і не вивіз. За цей час безпритульні собаки порозривали пакети та порозтягали сміття. Поприбирати заново та виправити незакінчену справу вирішила рівнянка Ольга Дутка. Вона і зібрала волонтерів.

Рівнянка Ольга Дутка зараз вдома на канікулах. Вільний час вона вирішила проводити з користю. Сьогодні зібрала активістів для прибирання парку біля палацу дітей та молоді. Такі заходи постійно організовує Львівська громадська організація "Екологічний опір". Вона існує більше року, відтак Ольга, яка навчається у Львові знайома із її роботою. Кредо цих активістів, - захищати екологію, - вирішила застосувати в нашому місті. Де прибирати - довго не думала.

Волонтерів для прибирання у парку Ольга запрошувала через соціальну мережу. Говорить, боялась, що взагалі ніхто не прийде. Втім зібралось 9 небайдужих рівнян. Серед них і Максим Бартосевич.

Не влаштовує екологічна ситуація в Україні і Наталію Колоднюк. Становище, у якому часто знаходяться зелені зони, вважає ганебним для нашої нації. Говорить, рівнянам далеко до "культури викидання сміття". Як доказ - оцей парк.

Спонсорів волонтери не шукали, гумові рукавички та сміттєві пакети купляли власним коштом. Скільки назбирають непотребу ще не знають, однак переконують залишати пакети зі сміттям посеред парку не збираються. Їх віднесуть до найближчих сміттєвих баків.