Без керівника, а за 2 місяці і без роботи. У Рівненському обласному інститут післядипломної педагогічної освіти відбудеться скорочення третини викладачів. Слідом за депутатським рішенням забрати у заклада. 3 мільйони гривень із передбачених місцевим бюджетом 15, людей попередили про можливе зменшення кількості працюючих попросили поставити підписи, як знак згоди. Натомість освітяни залишили підписи під іншим документом — колективними зверненням до начальника профільного управління.

Вони прийшли на роботу, а в останній робочий день перед відпустками, їх на вході чекав сюрприз — неприємний.

Із 15 передбачених на фінансування Рівне нського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, на останній сесії обласні депутати 3 мільйона гривень зняли. Половина цієї суми заробітна плата. За 2013 майже 2,5 сотні працівників мали отримати 9 мільйонів гривень. Після змін на зарплатню лишилося 7,5. Про можливі скорочення колектив уже чув. А нині до них доєдналося нове формулювання.

Поки вони збиралися, щоб вирішити як діяти, оголошення зникло.

Не просто скорочення ставок, а таки реструктуризація чекає заклад, підтвердив виконувач обов'язків ректора Інституту. Він писав оголошення, яке спантеличило усіх.

Разом з усіма нинішній керівник, готує звернення до профільного начальника. Людей цікавлять:

Відповідь працівникам щодо реорганізації профільний керівник надав. У телефонній розмові журналістам Першого місцевого розповів, що реорганізація передбачає скорочення 70 ставок, частини кафедр та кабінетів, а ще зміни у роботі санаторію.