Скандальна і провокативна. Це лише частина епітетів, якими нагородили сьогоднішнє сесійне засідання Рівнеради. І все тому, що у переліку питань знову розподіл землі. А земля між іншим належить усій громаді міста. Отримати ж ласі шматки могли люди, які нібито мають родичів чи добрих знайомих серед впливових політиків, підприємців, владоможців. Земельні питання у порядку денному стояли в кінці списку, аби не розбурхувати опозиційно налаштованих депутатів. І активних рівнян, які бажали спостерігати за чесним і прозорим розподілом землі. Однак до зали вдалося потрапити лише журналістам та помічникам депутатів і чиновникам. Сьогодні вхід до сесійної зали був можливий лише за наявності тимчасової перепустки. Що саме по собі не зовсім законно. ЇЇ наявність міський голова Рівного Володимир Хомко пояснив тим, що це сито мало відсіяти усіх провокаторів, котрі могли зірвати роботу Рівнеради.

Три протестувальні табори зустрічали дорогою до робочого місця депутатів Рівне ради. Саму сесійну залу із обранцями від протестувальників огородили перепустками й беркутівцями. При вході вимагали написати заяву й пояснити бажання бути присутнім під час сесії.

Нововведення із перепустками, пояснив згодом голова Рівного, одноразове. Скількох відсіяли - не рахували. Але сито було дрібним і працювало, на його думку, на благо й не дозволило зірвати сесію через земельні питання.

Розпочалося засідання зі звернень. Справедливості у розподілі квартир вимагали чорнобильці, звернулися до депутатів працівники "Рівне електроавтотрансу"

Такий законопроект адресної допомоги уже розробили, навіть поправити встигли: у новому варіанті адресна допомога має бути не із держбюджету, а із місцевого. А він і так потерпає через Казначейство. Воно заморозило 6 мільйонів гривень. Боротися із цим пропонують як у Івану-Франківську — гласністю.

Знову руками, а не картками голосували на 28-їй сесії Рівне ради депутати. Щоправда, лише частину питань, електронна система поламалася. Підняттям рук вирішили погодитися на півмільйона гривень щомісяця від оренди комунального майна. КП "Теплотранссервіс" в оренду на 10 років таки передадуть. А разом з ним 122 мільйони боргів. "За" проголосувало 43 обранця.

Зовсім не збиткове, а навпаки — прибуткове, наполягає депутат Олександр Лащук. Показує показники діяльності "Теплотранссервісу" за минулий рік за підписом директора.

Розгляд питань про виділення ділянок у Рівному, через котрі на сесію пускали за перепустками, перенесли на друге пленарне засідання. Коли воно відбудеться, ще мають вирішити. Усього безоплатно у власність передати планують 73 ділянки загальною площею 770 соток.