Бути селянинином у Корецькому районі вигідно. особливо якщо вирощуєш гарбузи. Допомогають стати заможнішими місцевим мешканцям підприємливі австрійці. Саме вони засадили баштанними понад 3 тисячі гектарів у різних районах Рівненщини. Вирощування олійних гарбузів до вподоби місцевим мешканцям. Люди не лише здають в оренду паї, а й одержують гроші — за кожну тону насіння австрійці платять 500 євро.

Вирощує олійні гарбузи на Кореччині ТзОВ «Поліський стандарт». Тут працює 35 місцевих жителів. Цю культуру для господарства вирощувати вигідно – австрійці скуповують усе без винятку насіння і платять за кожну тонну - 500 євро. Крім того, місцеві аграрії одержують високоякісний посівний матеріал і підтримку для повноцінного обробітку баштанної культури. А ще австрійці цьогоріч придбали всю необхідну техніку.

Якщо вдастся засівати втричі більше, то австрійсько-корецький бізнес розширюватимуть.

А ще говорить, Леонід Кононенко,- місцеві аграрії застраховані від перевиробництва. Іноземці зацікавлені в якнайбільшій врожайності – насіння найвищого ґатунку вони спрямовують у фармакологію, інше – в кондитерську промисловість, основну ж масу переробляють на олію. Австрійці постачають у країни ЄС 80 відсотків «чорного золота». 250 грамів цієї олії коштує 100 гривень. Тому іноземці зацікавлені в якісній сировині та збільшенні посівних площ. Сприяє розвитку такого бізнесу і сільська рада.

Соціально-економічний розвиток аграрного району безпосередньо залежить від потужностей сільського господарства, переконує голова Корецької райдержадміністрації Михайло Волинець.

Виконуючи завдання Глави держави та допомагаючи сумлінним інвесторам, в Корецькому районі кожен гектар буде затребуваний, запевняє чиновник. Нині в районі не використовується земля лише в 2 сільських радах.