Дорогу - молодим! Приватне акціонерне товариство "Рівнеазот" багато років сповідує комплексний підхід до формування кадрів, приділяючи значну увагу молоді. Піклуються там не лише про залучення на підприємство талановитих хіміків, а й забезпечують майбутніх працівників практичним і теоретичним навчанням. Дбають про їхній соціальний захист та в окремих випадках навіть забезпечують житлом.

Олександр Мошкутело працює на Азоті заступником начальника одного із цехів вже два з половиною роки. Двадцятип'ятирічний чоловік сам родом із Черкас. Навчався в Київському політехнічному інституті. Про рівненський "азот" дізнався на ярмарці вакансій в навчальному закладі.

Чоловік забезпечений житлом, а заробітною платою говорить, повністю задоволений. Щоправда, робота складна та потребує максимальної уваги і зосередженості.

А простіше кажучи...

На підприємстві нині працює близько 4 тисячі працівників. Частина з них - молоді спеціалісти.

Керівництво не помилилось. Цей молодий спеціаліст нині успішно керує цехом. У рамках комплексного підходу до формування кадрів на підприємстві проводиться робота у трьох напрямках. Формують позитивний імідж підприємства серед школярів та студентів, обирають і готують молодих спеціалістів та сприяють професійному зростанню вже працюючих.

Цьогоріч 15 працівників підприємства також навчатимуться в Київському вузі за спеціальністю "Хімічна технологія неорганічних речовин". Приваблює працівників і заробітна плата. Середній дохід тут чотири з половиною тисячі гривень. А ще усім працівникам надається повний соціальний пакет. Крім того, частині співробітників надають житло з можливістю подальшого викупу. Тому нині керівництво Рівне азоту веде перемовини з обласною владою про виділення земельної ділянки під будівництво житла для хіміків. Тож такі умови праці та соціальні гарантії стають справжнім подарунком для випускників вишів.