Три власника на одну 1-кімнатну квартиру десять років з'ясовують, кому вона належить. Ситуація стала критичною й набула розголосу, коли один із власників найняв адвоката, а той почав вселяти у житло свого підопічного. Те саме може чекати ще десяток сімей. Бо живуть вони у квартирах на Соборній, 257, не маючи ні ордеру на вселення, ні свідоцтва на право власності.

Від минулої п'ятниці ця жінка не знає кого застане у своїй 1кімнатній квартирі. Замки тут виламані, а єдину спальню мусить ділити із незнайомими чоловіками.

Незнайомці демонтували унітаз, перекрили в квартирі воду, хочуть тут робити ремонт. Представник нового власника стверджує: роблять усе це на законних підставах, показує документи.

23 роки тому цю 1-кімнатну квартиру, від цієї ж організації, каже Людмила Карпець, отримав її чоловік. Згодом вони розлучилися. Жінка із двома дітьми залишилася проживати у цій же оселі. Минулої п'ятниці їй подзвонила донька й просила чим швидше їхати додому.

Хто справжній власник, а хто робить безчинство, вирішили з'ясувати міські обранці. Бо схожа ситуація може повторитися ще з іншими 13 родинами у цьому ж будинку. Бо й решту квартир із прописаними там людьми, підприємство "Мехагробуд" подарувало іншим своїм працівникам.

Родини на вулицю ніхто не виставляв, додає директор підприємства. Сім'ї Людмили й Олександра "Мехагробуд" у 99 році виділило більшу 3-кімнатну квартиру. Із однокімнатної вони і ще 13 сімей мали виселитися.

Але квартири у цьому будинку залишилися у колективній власності підприємства. Людмила Карпець не змогла оформити свідоцтво на право власності на квартиру. Але договір дарування квартири "Мехагробудом" іншому працівнику — Миколі Михалюку, оскаржила. Тепер справжнього власника депутати просять встановити реєстраційну службу та БТІ.