До Італії, Мексики чи Британії їхати не треба. Побачити ці держави та ще й очима керівника театру "Маски-шоу" Георгія Делієва можна протягом місяця у галереї "Євро-Арт". Понад 60 графічних та живописних робіт об'єднала назва експозиції "Під маскою". В образотворчому мистецтві актор та музикант, кажуть мистецтвознавці, справжній.

Головний комік "Масок" рівнянам показав свій живопис. У ньому, кажуть мистецтвознавці, він такий, яким є насправді, без масок та псевдонімів, без театрального образу та режисерського пафосу. Він і сам із цим погоджується, припрошує приглядатися та вглядатися. Шукати комічне, сатиричне, весели й серйозне.

Шість десятків робіт на стінах — частина усього того, над чим Делієв працював протягом останнього десятка років. Має, каже ще і графіку і живопис у шухлядах, а ще ескізи, чимало недописаного та ще більше ідей. Він несподіваний, щирий та прямолінійний, розшифровують живопис та графіку мистецтвознавці. Цим і цікавий.

Тут Італія, Мексика, Велика Британія, Невада, доньчина кішка Кіра, і ще одна репліка. Час від часу, зізнається, грішить й переписує свої роботи. Сідає за мольберт, коли збереться достатньо вражень.

Максимально охопити творчість Георгія Делієва, як художника. За таким принципом добирали й будували експозицію "Під маскою". Поспішити й не прогавити час знайомства із Делієвим художником закликають усіх хто знає Георгія лише як режисера "Масок-шоу", чи музиканта, або артиста.

Складно, але цікаво, зізнається Делієв працювати на рисовому папері. Одна із трьох робіт, не вдається. Намагався розпитати секрети такої техніки на Сході, але спроба була марною. Таємницю чужинцю не відкрили. Сам Георгій Делієв зі свого живопису й графіки секрету не робить. Усе, що експонує — продає. Вивчайте хоч пі мікроскопом.

Більше про Георгія Делієва можна буде дізнатися у четвер 20 червня на Першому місцевому. О 20:20 актор, режисер, народний артист України. музикант та керівник театру "Маски-шоу" стане гостем передачі "На часі". Упродовж 20-ти хвилин митець розповідатиме чим цікавиться та живе, над чим працює та що планує. Не пропустіть цікавого знайомства