Справжня «Битва хористів» відбулася у Острозькій академії. Студентсько-викладацький хор цьогоріч святкує вісімнадцятий День народження. Своє повноліття вирішили відспівати на звітному концерті, але не зовсім традиційно. Організували так звану битву на нотах. Виконували не лише класичні та духовні твори. В концертній програмі знайшлося місце й сучасним композиціям та незвичному дрес-коду.

Концертну програму розпочали "Острозьким розспівом" XVI ст. Музичну візитівку Острозької академії виконують студенти та викладачі університету. За роки існування колективу, це стало хорошою традицією. Учасники, змінюючи студентську лаву на викладацьку кафедру, хору не полишають.

Вікторія Гонгало - викладач іноземних мов. Їх практикує не лише на парах з студентами, а й 9 рік у хорі. Репертуар різноманітний - співають не лише українською. Заразом часті поїздки закордон й міжнародні фестивалі - чудова можливість професійно "підрости". З останнього, що проходив у Польщі, повернулись місяць тому.

Експерименти у колективі люблять. Тому вийти до глядачів у джинсах та сісти на сцені, де зручно - не забаганка. Швидше - новий формат виступу. Співочий репертуар вечора осучаснили. До класики додали й композиції Олександра Пономарьова.

Лише співами на концерті не обійшлися. Хористи показали й інші таланти. Грали на музичних інструментах, читали власну поезію, танцювали українські народні та східні танки.