На укріплення берегів річок, очищення від небезпечних відходів населених пунктів, ліквідацію наслідків від надзвичайних ситуацій та на інші заходи по запобіганню надзвичайних ситуацій до кінця 2017 року витратять майже 28 мільйонів гривень. Таку суму передбачає обласна програма. Кошти із місцевих бюджетів, природоохоронного фонду й Державної скарбниці. Про виникнення й запобігання найдзвичайних ситуацій в області думали депутати облради.

До депутатів постійної комісії Рівне нської облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища звернулися колеги Головинської сільської ради Костопільського району. Вказують на порушення законодавства "Берестовецьким спецкар'єром" при розробці Берестовецького родовища базальту.

Вони вирішили доручити сільгоспінспекції вивчити, як насправді товариство кар'єр розробляє й повернутися до питання згодом. А от до внесених змін до обласного бюджету на 2013 рік питань у депутатів не виникло. На 622 тисячі гривень збільшилася загальна сума видатків на утримання обласної ради. Ця сума, додають фінансисти, не була передбачена при затвердженні обласного бюджету.

Не знайшли до чого придертися і у обласній програмі по запобіганню виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та захисту населення і території у разі їх виникнення. Хоча сума — мільйони гривень.

Якщо цю програму профінансують, як і передбачено, то у двох районах на Рівне нщині укріплять береги. Щоправда чекати цього можна до кінця 2017 року. Тоді спливає час виконання підтриманої програми.