Відсвяткували сапфіровий ювілей - сідайте за студентську лаву. Служба зайнятості розпочала видачу ваучерів на отримання освіти. Першими документи отримали шестеро землевпорядників з Корецького району. Вже у вересні вони почнуть навчання у аграрному коледжі. Додаткову освіту державним коштом віднині можуть отримати як безробітні, так і люди що працюють, але потребують знань.Головні критерії - вік старше 45 років і стаж - понад 15.

Корецький район - лідер печальної статистики в області. На одну вакансію тут претендують більше шестидесяти чоловік. Роботу на селі годі й шукати, кажуть в місцевому центрі зайнятості. Робочих місць в районі катма, а безробітних - хоч греблю гати.

Низькі статки та відсутність роботи змушують людей шукати світами кращої долі. Найбільше район втрачає кваліфікованих спеціалістів, які не можуть реалізуватися. Адже освіта кількадесятилітньої давності подекуди не відповідає потребами роботодавців.

За радянських часів Федір Васильович працював у колгоспі, за незалежності - в кооперативі. Коли той розвалився 5 років тому, спробував знайти роботу. 3 роки чекав на вакансію землевпорядника в рідній сільській раді. Чоловік передпенсійного віку боїться втратити роботу, адже і сам відчуває брак спеціальних знань. Тож отриманому ваучеру - радіє.

Разом із Федором Васильовичем за студентську лаву сядуть ще 3 десятки його колег - землевпорядників з різних районів області. Люди в один голос радіють, адже освіту державним коштом тепер можуть отримати не лише безробітні, а й ті, хто має роботу і відчуває брак знань. 15 років стажу та вік - понад 45 років - головні критерії відбору претендентів. Навчання триватиме 1 рік.

На навчання за однією з 35 пріоритетних спеціальностей держава виділяє 11 з половиною тисяч гривень. Спеціальність, виш, форму та місце навчання людина обирає самостійно. Перелік спеціальностей для навчання за державний кошт обіцяють щорічно переглядати, враховуючи прогнозовані потреби ринку праці.