За півстоліття він побував і на гребені слави, і пережив занепад. Декілька років тому радянський велетень текстильної промисловості знову почав розправляти свої крила. Нині на льонокомбінаті щодня виготовляють близько трьох тонн якісної тканини. Привітати Рівненський льонокомбінат із ювілеєм вчора зібралося чимало рівнян. А наприкінці дня в рамках святкування на головній площі міста виступив гурт «Тік».

50 років тому була запущена перша черга Рівне нського льонокомбінату, котрий став найбільшим у Європі. Планувалося, що підприємство випускатиме понад 20 мільйонів погонних метрів тканини на рік. Сьогодні колишні працівники згадують, як усе починалося.

Віддала велику частину свого життя льонокомбінату і Олександра Сабліна. Розповідає, за радянських часів в області працювали чотири льонозаводи, які постачали сировину. Після розпаду СРСР їх розікрали. Таким став початок кінця гіганта легкої промисловості.

У 2008му знищене підприємство отримало нового власника. Руїну льонокомбінату придбав Олег Червонюк. За п’ять років він повернув підприємство до життя. Нині там працюють більше трьох сотень рівнян, за добу льонокомбінат випускає близько трьох тонн якісного трикотажу. І це, запевняє Олег Червонюк – лише початок.

Поважний ювілей відродженого льонокомбінату святкували усім містом. Віталій з самого ранку прийшов до палацу культури Текстильник. Після оглядин продукції підприємства вирішив оновити гардероб. Задоволений і ціною, і якістю!

Привітати Рівне нський льонокомбінат з 50-тиріччям прийшли обласні та міські чиновники. Дякували колективу та власнику і бажали подальших успіхів. А вже увечері на майдані Незалежності із ювілеєм Рівне нський льонокомбінат вітали місцеві музиканти та запрошена зірка - український гурт «Тік»

Феєричну, а головне яскраву крапку у святкуванні поставило вогняне шоу.