Гарно позасмагати та добре відпочити нині прагнуть чимало рівнян. Після затяжної зими і з першим літнім теплом одні ринули за путівками до туристичних фірм, інші прокладають маршрути власного дозвілля самостійно.

Олександр кожного літа їздить на відпочинок. Каже, щоби провести відпустку на морі, кілька місяців відкладає гроші із зарплатні. Цьогоріч збирається відпочивати біля прісноводної водойми. А ще куди хобі "занесе".

Чи то затяжна зима посприяла, чи втомленість від роботи кількість рівнян спраглих до відпочинку більшає щодня, розповідають у туристичних фірмах. Охочі позасмагати на українських та заморських пляжах нині просто ринули до турагентств. Тут виконають будь-яку примху за ваші гроші. До прикладу, бажаєте поніжитися на острові Тенеріфе, та ще оберете клас люкс - готуйтесь викласти близько 10 тисяч доларів. Щоб зекономити відправляйтесь в автобусні тури.

А от попит на відпочинок в Туреччині, Єгипті, Тунісі знизився. Більше цікавляться Іспанією та Грецією. Подекуди туристи запитують як "поживають" українські курорти.

Це вже зелений туризм на Рівне нщині . У садибі Горайчуків у Хрінниках за проживання просять 50 гривень за добу. 150 коштують всі забаганки: екскурсії, харчування, прокат човнів, вудок.

Закордон, Крим, місцеві водойми: куди поїхати більшість ще поки думає. Це показало опитування на нашому сайті та в соцмережах. Але те, що відпочинок потрібен, стверджують рівняни одноголосно. Головне, аби до душі.