Усміхалися, пускали в небо повітряні кульки, танцювали із посадовцями і прощалися зі школою тисячі випускників цієї суботи. Вже вчорашні школярі традиційно пройшли святковою ходою від Покровського собору до Майдану Незалежності. І знов таки, традиційно, цей парад ніби намагався скласти конкуренцію церемонії вручення Оскара - за різнобарвністю і ціною школярських убрань та зачісок.

На Майдані Незалежності ніде яблуку впасти. Вчителі, друзі, батьки та власне винуватці свята - випускники, у піднесеному настрої. Їх вітали та давали настанови очільники міста та області.

Від слів - до діла. Найуспішніших старшокласників чиновники нагородили золотими та срібними медалями. Традиційно батьки, вчителі та випускники випустили у небо сотні повітряних кульок на удачу.

Медалістка Тетяна Карпюк сьогодні отримала свою винагороду за 10 років старанного навчання. Говорить, день сьогодні особливий.

Для кожного випускника цей день неповторний, однак для кожного означає щось своє.

Цього дня випускники мали нагоду станцювати прощальний шкільний вальс не лише зі своїми батьками та вчителями, а й з посадовцями.

Сліз на очах батьків об'єктив нашої камери не вловив. Як говорить мама одного із випускників, це...

А що згадати за 10 шкільних років, у випускників знайдеться.

В день, який веде у доросле життя, свій зовнішній вигляд випускники продумували заздалегідь. І якщо з юнаками зрозуміло, костюм, сорочка і краватка, то дівчата красувались і у мегакоротких сукнях, і у довжелезних. Незмінними були височенні підбори. Не усі красуні впевнені, що витримають усі ніч в такому взутті.

А от випускниця 9 школи Марта Смірнова вирішила питання взуття на святковий день одразу. Про підбори навіть і не думала - взула кеди.

Після завершення урочистостей випускники 2013 року розійшлись по кафе та ресторанах, аби відсвяткувати день прощання зі школою та водночас день з нового етапу життя.