На Рівненщині створили міні-бібліотеки для дітей. Вони незвичайні, адже знаходяться у лікарнях та розраховані на маленьких пацієнтів. Усе заради того, аби малюки у лікарнях почувалися комфортніше. Акцію "Бібліотека в подарунок" ініціював очільник області два місяці тому. А вже сьогодні благодійники у різних відділеннях обласної дитячої лікарні дарували дітям книги.

Більше півсотні нових книжок у відділення гнійної хірургії сьогодні привіз керівник Рівне нської митниці Міндоходів Сергій Лук'янов. Обирав книжки, пригадуючи, що подобалось йому самому у дитинстві. Про кількість та вартість не думав.

Книжки нові, яскраві та підібрані для різного віку. Тут і пригодницька література, і казки, і енциклопедії. Третьокласнику Сашку такий асортимент до вподоби, адже це саме те, що полюбляє читати хлопчик.

Маленькому Максиму, який в лежить в лікарні три тижні всього чотири роки. Малюк запевняє читати вміє, а обрав...

Знаходитиметься подарована література у ігрових кімнатах, але дітям не забороняється брати книжки до палат. Завдяки акції "Бібліотека в подарунок" у кожне відділення Рівне нської обласної дитячої лікарні потрапило понад півсотні книжок. До благого діла долучились також рятувальники головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій області. Вони подарували книги у травматологічне відділення. Не залишилось осторонь і керівництво податкової, однієї із депутатських фракцій обласної ради та підприємці. Відтак, завдяки акції в усіх десяти відділеннях лікарні з'явились свої книгозбірні.

Такі міні-бібліотеки за два місяці створили не лише в лікарні обласного центру, а й у всіх районних медзакладах.