Таку інформацію останній місяць оприлюднювали чи не усі засоби масової інформації Рівненщини. Мовляв, з першого червня у місті функціонуватиме не чотири, а три поліклініки. Центральну ж поліклініку реорганізують у центр первинної медико-санітарної допомоги. А пізніше це чекає і усі інші поліклініки. Однак, не усі погоджуються з впровадженням медичної реформи та її наслідками у Рівному.

Медична реформа підійшла впритул до Рівного. Вже незабаром усі чотири поліклініки реорганізують у три центри первинної медико-санітарної допомоги. Перший центр "Ювілейний" об'єднуватиме третю поліклініку та педіатричне відділення №2 першої поліклініки міської дитячої лікарні. Реорганізація поліклініки "Північна" у центр ПМСД об'єднає поліклініку Північну та дитячу поліклініку №3 міської дитячої лікарні. "Центральний" ж Центр первинної медико-санітарної допомоги об'єднає другу поліклініку, дорослу поліклініку №1 Центральної міської лікарні та педіатричне відділення № 1 першої поліклініки міської дитячої лікарні. Такі реорганізації відбудуться відповідно указу Президента про регіональний план дій на 2013 рік у рамках медичної реформи. Нині, за словами заступника начальника міського управління охорони здоров'я в поліклініках немає чіткого розмежування між первинною та вторинною меддопомогою. Зокрема, на первинному рівні відбуватиметься лікування, діагностика та профілактика дільничими терапевтами і педіатрами та сімейними лікарями. На вторинному рівні - в амбулаторіях та стаціонарах допомагатимуть лікарі вузької спеціалізації. На третинному - надаватимуть високоспеціалізовану меддопомогу. Внаслідок реорганізації поліклінік запевняє чиновник, громадяни отримуватимуть якіснішу допомогу, а медпрацівники не втратять роботу.

Однак, посилаючись на статтю 49 Конституції України громадські активісти запевняють, що існуючу мережу закладів охорони здоров'я скорочувати не можна. Мовляв, із 4 поліклінік - залишиться 3 центри. А ще зазначають, перед тим, як розпоряджатись міським комунальним майном - необхідно хоча б порадитись з громадою.

В управлінні охорони здоров’я закиди громадської організації вважають недоречними. Адже переконані, що провели достатньо для інформування населення, зокрема тримали відкритою усю нормативну базу та провели пояснювальну роботу з усіма депутатськими фракціями.

Позитивом у проведенні реформи Вікторія Покоєвчук називає і те, що з 2015 року вторинний рівень медицини фінансуватиметься з обласного бюджету. Таким чином, на первинну медичну допомогу направлятимуть більше міських коштів, відповідно, сподівається, покращиться і якість надання меддопомоги.