Люди жаліються, кажуть, мало того, що чотирилапих останнім часом на вулицях міста вельми побільшало, вони ще й на людей нападають. У травні до Рівненської Центральної міської лікарні з укусами звернулося 48 постраждалих.

Одна з собак вкусила рівнянина Тараса Абрамовича за ліву гомілку. Чоловік одразу звернувся до лікарів, де йому обробили рану і сказали: два тижні поспостерігати за собаками. Якщо одна з них помре, то йому робитимуть уколи від сказу. Тарас Абрамович від такої новини був не в захваті.

У 2012-му з укусами тварин до Рівне нської центральної міської лікарні звернулися майже 600 рівнян. Двадцяти двом з них довелося робити щеплення від сказу.

Спостерігати потрібно і за твариною, переконує В'ячеслав Наумчук. Якщо собака хвора на сказ, то вона більше двох тижнів після укусу не проживе. В свою чергу міські чиновники про проблему знають, проте зробити нічого не можуть. Кажуть, в усьому винен закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

Щоб зменшити кількість бродячих собак, переконує чиновник, потрібно змінювати закон. Лише тоді чотирилапих на вулицях міста поменшає.