Удвічі більше хворих на рак вже найближчим часом зможе лікувати Рівненський обласний онкодиспансер. У медзакладі встановили ще один надсучасний лінійний прискорювач. Саме цей пристрій дає великі шанси хворим уникнути хірургічного втручання і збільшує імовірність одужання. Готовність до роботи нового прискорювача до Рівного приїхав перевірити перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур. Побаченим лишився задоволений і пообіцяв розглянути можливість створення на Рівненщині Національного протипухлинного центру.

У Володимира Яцишина рак ока. До онкодиспансеру приїхав із Тернополя. Зараз лікується на лінійному прискорювачі, який у 2011 році медзакладу подарував фонд Ріната Ахметова "Розвиток України".

Невдовзі в онкодиспансері запрацює ще один прискорювач. Його за майже 30 мільйонів гривень придбала держава. Оскільки променевої терапії потребують понад 4 тисячі рівненських пацієнтів, то заклад зможе приймати вдвічі більше пацієнтів.

Рівне нський центр променевої терапії став унікальним. Його фахівці єдині в Україні, хто застосовує променеву терапію малюкам від народження. Для цього придбали додаткове обладнання та вакуумні ліжечка. З часу відкриття допомогли 57 дітям, а нещодавно відкрили палати спільного перебування матері та дитини.

Як борються з раком на Рівне нщині ознайомився перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Качур. Він високо оцінив роботу місцевих медиків.

За два роки на першому лінійному прискорювачі повний курс лікування пройшли понад сімсот пацієнтів, а це орієнтовно 200 тисяч процедур. Оскільки кожен другий пацієнт - житель іншої області, то Олександр Качур пообіцяв допомогти зі створенням на Рівне нщині Національного протипухлинного центру.