Потрійне свято вчора у колі родини та колег відзначив знаний художник та скульптор Микола СІвак. Митець святкував свій День Ангела, відкриття персональної виставки та ювілей. Йому виповнилось 60. У виставковій залі Спілки Художників на презентацію експозиції зібралися друзі, місцеве керівництво та колеги.

Надворі дощ. Та, не зважаючи на це, до виставкової зали сходиться все більше людей. Усі з квітами та усміхнені. Не дивно, сьогодні в мистецькій родині Спілки Художників - ювіляр. Миколі Сіваку - 60! Колеги звуть його "вибуховим" та невтомним у своїй творчості.

Експозиція - це 18 скульптур у бронзі, кераміці, та понад чотири десятки живописних картин. Усі - надзвичайно соковиті у кольорі. Роботи художник пише виключно з натури й на пленерах. От тільки власну творчість, ділиться, продає практично за мізер.

"Гуцулка", "Журавель", "Вуйко Дмитро" та "Бандурист" - скульптури митця. Навіть у назвах прочитується національне забарвлення. Микола Сівак каже, це родзинка його творчості. І мріє майстер про цілий парк такої монументальної скульптури.

Перші кроки зроблені. Минулого року в парку Острозької академії з'явились три скульптури митця.