Пам'ятник велосипеду віднині прикрашає Рівне. Півторасоткілограмового триколісного втановили на новій велопарковці на перехресті Київської, Грушевського та Відінської. Це подарунок місту. Тепер, за задумом дарувальника, він має символізувати не тільки те, що на велосипеди останнім часом пересідає все більше рівнян, а й нагадувати чиновникам про велосипедистів та їхні потреби.

Ще два герба Рівного отримали прихильники двоколісних, щоб було де їх припинати.

Це місцевий музикант Юрко Журавель продовжує втілювати у життя свій задум. Найбільш людині й популярні місця серед велосипедистів мріє обладнати велопарковками. Торік він уже встановив 5 гербів, за рахунок спонсорів.

До "свіжої" конструкції злітаються цікаві.

Микола Додчук першим припаркував тут свого двоколісного. Пересів на велосипед цієї весни. Зручно, каже, швидко, а ще спортивну залу замінює. От тільки мінус такого транспорта — не скрізь є місце, де його можна покинути.

Щоб на велосипеди пересідало ще більше та про водіїв двоколісних дізналися місцеві чиновники, спонсор цих гербів встановив ще й пам'ятника велосипеду.

Півторасоткілограмового пам'ятника тепер сідлають й приміряють. Якби замінити йому металеві колеса на звичайні, то припускають, може й вдалося б у велотур поїхати.

Він зібраний із старих велосипедів, але зрушити велетня з місця, каже його даруватель, нереально навіть богатиру.

Подбати за велопарковки, каже ініціатор їх облаштування, активісти можуть. Із велодоріжками — самим нереально. Чекають на реверанс чиновників у відповідь.

Поки велодоріжки, як у Європі, лише у мріях. Рівне нські велосипедисти, на відміну від британських, тисняться поміж пішоходів або минають ями та автомобілі на дорогах.

Дивіться також: У Рівному з'явилися ще дві велопарковки , У Рівному почали встановлювати велопарковки