"Лебединці" - лебедів! Після довгої зими сьогодні птахів нарешті випустили на озеро у парку "Молоді". Двох лебедів та п'ятьох качок. Вони повернулись до старої домівки із зоопарку, де жили декілька років. Щоб вберегти пернатих від бродячих собак, частину озера днями обнесли парканом. Туди птахи зможуть виходити на сушу та харчуватися.

У парку "Молоді" людно. Урочисто випустити лебедів та качок на озеро зібралось чимало рівнян: і маленьких, і дорослих.

Ці два білих лебеді та п'ять качок колись вже жили на озері у парку, названим в народі "Лебединка". Однак, аби захистити їх від зубів бродячих собак пернатих переселили до зоопарку, тепер ж повернули. Директор зоопарку запевняє, на озері тваринам буде комфортно. Посеред водойми є плавуча хатинка, а на березі - годівниця. Це місце якраз і обгородили парканом, аби вберегти птахів. Із кліток вони виходили не одразу, налякані галасом та великою кількістю людей, поволі рухались до "нового-старого" житла.

Мабуть саме стрес змусив одного лебедя взяти бар'єр, зависокої для таких птахів, бетонної плити навколо озера, та стрімголов побігти вглиб парку. Працівники зоопарку його наздогнали. А передбачити такого ніхто не міг, - говорять фахівці. Допоки ж пернатих дресеруватимуть. А щоб подібний інцидент не повторився міський голова Рівного пообіцяв - біля озера патрулюватиме посилений наряд міліції. Традиційне ж для Рівного випускання лебедів та качок цьогоріч ще й зблизило нас з Європою. Ідея сподобалась старості Радомщанського повіту Польщі Роберту Закшевському, якій на "Дні Європи" завітав до нашого міста.

Вже незабаром міська влада обіцяє випустити на озеро ще й пару чорних лебедів. А якщо новозбудований паркан не захистить птахів - шукатимуть інші варіанти. Бо обгородити усе озеро технічно неможливо.