88-річний ветеран з минулого року судиться за квадратні метри, щоби було, де доживати віку. Чоловік ще 2000-го обміняв двохкімнатну квартиру у Рівному на помешкання в Клевані. Однак, за десять років по тому інша сторона почала вимагати, аби дід повернув половину хати, бо так було обумовлено в договорі.

Олександру Спінальському за місяць виповниться 88. Він - інвалід другої групи, учасник Другої світової війни. Та минулоріч, каже чоловік, довелося згадати, що таке бойові дії, щоправда, без пострілів та вибухів. Тепер він воює у суді за квадратні метри. Сюди переселився у 2000-му, натомість віддав двохкімнатну квартиру у Рівному. Тоді під час обміну сторони домовилися й підписали документ. А торік у продавців з'явилися претензії. Стверджують, діду належить лишень 1/2 хати. Так мовляв, зазначено у договорі. Чоловік з цим не згоден. Каже, виселятися не збирається. Вже пройшов не один суд, на руках має десятки документів.

Галина Косарева, з якою Олександр Спінальський здійснював обмін, та її адвокат на камеру ситуацію коментувати відмовилися. Телефоном жінка розповіла, хоче повернути свою законну власність. Бо згідно з договором міни Олександр Спінальський є власником тільки половини обійстя. Тим часом, дід каже, документ фіктивний і відстоюватиме квадратні метри клеванської хати до кінця.

На чиєму боці правда вирішуватиме "Феміда". Крапку в цій історії суд має поставити вже завтра.