Саме у цей період, як свідчить статистика, збільшується кількість пожеж, нещасних випадків та виявлення вибухонебезпечних предметів. Необережне поводження з вогнем, дитячі пустощі, спиртні напої та надмірна самовпевненість щороку забирає життя у сотень громадян. Як уникнути трагедій та надзвичайних ситуацій у спеку сьогодні вкотре нагадували надзвичайники.

Цьогоріч в області вже виникло більше чотирьох сот пожеж, в результаті яких загинуло 19 осіб, а постраждало - 13.

Найчастіше вони виникають в житлових секторах. Людський фактор у виникненні пожежі - на першому місці. Так, у квітні на Рівне нщині через людську необережність та необачність сталась трагедія, яка обірвала життя дворічної дівчинки. Батьки займались польовими роботами, а дитину залишили в автомобілі.

Літо обіцяє бути спекотним, тому і виникнення пожеж у лісових масивах не виключається. Тогоріч на Рівне нщині внаслідок загорянь полум'я охоплювало майже 50 гектарів лісу. Тому вже нині надзвичайники проводять поетапну дислокацію техніки в північні райони області. А ще займаються профілактикою. Завдяки цьому кількість пожеж у 2013 році знизилась на 32 відсотки, відповідно й кількість загиблих та травмованих суттєво зменшилась. Нещасних випадків теж поменшало. Однак, у весняно-літній період з відкриттям купального сезону зростає ймовірність виникнення трагедій на воді. Цьогоріч стихія вже забрала шість людських життів.

Піротехніки ж нагадують, якщо знайшли вибухонебезпечні предмети - одразу дзвонити 101. Не викопувати і не знешкоджувати їх власноруч, ризикуючи власним здоров'ям та життям оточуючих.