Володимирецький район лідер за кількістю сімейних лікарів на Рівненщині. Медиками він забезпечений на 96 відсотків. Для прикладу на місто Рівне припадає лише 13 відсотків сімейних лікарів, а на Дубенський район - 14. Прикладом вдалої модернізації медицини у Володимирецькому районі є Сопачівська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Хоча тут працює лише десять працівників, амбулаторія обслуговує 2300 людей з п'яти сіл Володимирецького району. Сімейний лікар Тетяна Похожай розповідає, медичний заклад надає практично усі послуги, які люди можуть отримати в лікарні.

Жителі Сопачева та навколишніх сіл роботою амбулаторії задоволені. Кажуть, вже й забули, коли останній раз їздили до найближчої лікарні.

Відвідало амбулаторію і обласне керівництво.

Заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Світлана Сад пообіцяла, що масаж у амбулаторії невдовзі робитимуть. Чиновник переконує розвиток сімейної медицини це першочергове завдання влади на селі.

Світлана Сад запевняє, після реформування медицини послуги сімейних лікарів стануть не лише доступними, але й якісними. Олександр Туз. Ігор Прокопчук. Новини Рівного.