Пам'ять жива у наших серцях, а також в архівних документах. Напередодні дня Перемоги рівненські архівісти представили нову тематичну виставку до якої увійшли документи, фотографії, особові картки та листування ветеранів війни. Цього разу дослідники обрали вісьмох ветеранів які були учасниками визволення Рівного від окупантів, або воювали у партизанських загонах.

Їх імена і прізвища мало відомі рівнянам. Однак ці вісім ветеранів війни свого часу долучилися до визволення Рівного від окупантів. Долі цих людей розповідають в архіві доволі різні. І не всі вони родом з Рівне нщини. Але по завершенню війни доля та подальша робота закинули їх на терени нашого краю. Ще за життя у вісімдесятих роках на прохання архіву ветерани передали свої документи на зберігання. Тому нині є що показати.

Виставили в архіві і шість фронтових листів, які також випадково потрапили у руки фахівців. Архівісти розповідають, у кожному листі вояки виливають душу і звертаються до рідних з особливою ніжністю. Більшість з них написані неграмотно, однак це додає особливого колориту. Доповнили колекцію новорічні листівки. За радянських часів, кажуть фахівці, вони були заборонені, і тільки у роки війни їх знову почали друкувати та надсилати.

Цьогорічна виставка розповідає про людей, які пройшли крізь страшні стежки війни, і залишились назавжди жити у Рівному.