Фестиваль дитячого читання "Дивокрай" вже заявив про себе. Сьогодні активісти разом з дітворою розмалювали книжкові шпаківні, які були встановлені у дитячій поліклініці. Це перший крок у рамках Всеукраїнського фестивалю, який покликаний залучити дітей до читання. Наступну партію шпаківень діти розмалюють у травні.

Першими до веселого малювання Книжкових шпаківень взялися дворічні малюки. З пензликом вправляються не зовсім вміло, тому їм допомагають матусі. Згодом приєдналися старші дівчатка. Що зобразять на шпаківнях, вже знають.

Творчу роботу спрямовує вільна художниця Наталія Серветник, вона і сама прийшла із семирічною донькою. Каже, її діти полюбляють малювати, а тут такий простір для фантазії.

Книжкові шпаківні у Рівному з’явились минулоріч у розважальних та медичних дитячих закладах в рамках всеукраїнської ініціативи «Додай читання». Такі полички популяризують читання серед дітей та молоді. Діти можуть вільно обирати ті книги, які є на поличках, і самі ж їх поповнювати власною літературою. Організатори кажуть, соціальну акцію «Розмалюй книжкову шпаківню» організували не випадково.

Оздоблені шпаківні повернуться до лікарень, а наступну партію розмалюють вже у травні, коли відбуватиметься дитячий фестиваль "Дивокрай". Поповнити шпаківні дитячою літературою запрошують усіх рівнян.