А точніше - з вимоги обмежити місця продажу алкоголю і винести крамниці з оковитою за межі населених пукнтів. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді. Рівненські громадські активісти в оригінальний спосіб просили міських обранців звернутися до парламентських колег, щоб ті законопроект підтримали.

Перед входом до приміщення де відбуваються сесії Рівне ради депутатів чекав сюрприз. На намальованій крейдою Україні розставлені стакани з алкогольними напоями. Громадські активісти кажуть, це "мінне поле". В такий оригінальний спосіб просять міських обранців звернутися до Парламенту на підтримку законопроекту про зменшення торгових точок, де продають алкоголь та тютюн. Міського голову Рівного запрошують взяти участь у експерименті.

Участь у "авантюрі" погодився взяти депутат Рівне ради Олександр Курсик.

Вже у сесійній залі депутати вирішили відкласти питання про звернення на наступне засідання. Проте розглядати питання порядку денного одразу не почали. Окремі депутати вимагають замінити членів конкурсної комісії, яка вирішуватиме кому передавати "Теплотранссервіс".

Володимир Хомко таке звернення не підтримав. Міський голова аргументує, це питання "лежить" в політичній площині.

За пропозицію змінити склад конкурсної комісії проголосувало лише сім міських обранців. Потому, депутати Рівне ради таки взялися за розгляд питань порядку денного більшість з яких земельні.