У Рівному пройшла Всеукраїнська хресна хода з часткою Чесного і Животворящого Хреста Господнього та мощами святих царя Костянтина і матері його Єлени. Прибули святині сьогодні до Свято-Воскресенського кафедрального собору по полудню. Зустрічати та приклонитися їм прийшло більше сотні вірян.

Священослужителі та віряни в очікуванні... За кілька хвилин до Свято-Воскресенського кафедрального собору прибувають частка Чесного і Животворного Хреста Господнього та мощі святих рівноапостольних царя Костянтина і матері його, цариці Єлени. Так проходить Всеукраїнський Хресний хід. Святині приймають та несуть до собору.

Слідом прихожани збирають пелюстки та гілля, якими прикрашений шлях до храму. Вірять, що ці трави цілющі.

Приклонитися до мощей та Животворного Хреста Господнього, відтак долучитися до Всеукраїнської Хресної ходи, нині зібралися більше сотні вірян.

Всеукраїнська Хресна хода розпочалася з Херсонесу та вже пройшла тридцятьма єпархіями Української Православної Церкви. А присвячена вона 1700-річчю видання Міланського едикту святим рівноапостольним царем Костянтином. Саме цей документ проголосив релігійну терпимість у Римській імперії. А за 67 років християнство було проголошене державною релігією.

У Рівному святині пробудуть два дні. Потому вони вирушать ще 20-ма єпархіями.