Не просити кошти, а заробити їх власною працею вирішили діти з особливими потребами. Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін" разом з підлітковими клубами Рівного майструють сувеніри до Великодня, придбати які зможуть усі охочі 25 квітня на Майдані Незалежності під час ярмарку-продажу "Великодній передзвін". Поки тривають останні підготування, а школярі завершують майструвати свої вироби.

Подібний ярмарок у Рівному відбудеться вже вдруге. Торік за дитячі роботи Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін" вторгувала майже 6 тисяч гривень. За ці кошти відремонтували приміщення, в яких займаються діти. Цьогоріч мета благодійної ярмарки-продажу не менш важлива.

Ціни, говорять організатори, будуть різними. Все залежатиме від використаного матеріалу та часу, витраченого на майстрування виробу. Продаватимуться писанки, картини, екібани, м'які іграшки, листівки та різноманітні сувеніри. Наповнити асортимент ярмарки дітям з особливими потребами допомагають вихованці підліткового клубу "Росинка". Цьогоріч представлять писанки, обплетені бісером та композиції із квітів. Виробів із бісеру планують виготовити щонайменше десять.

Недарма дев'ятикласниця Лілія п'ять разів на тиждень приходить до підліткового клубу, щоб плести та вишивати.

Ярмарок-продаж проходитиме 25 квітня на Майдані Незалежності з 12 до 16 години. Таким чином кожен небайдужий зможе не лише придбати собі Великодній сувенір, а й реалізувати мрію дітей з особливими потребами про власні майстерні.