Міфи із надання невідкладної медичної допомоги розвіяв лікар-надзвичайник. Працівники державної служби з надзвичайних ситуацій посадили за парти вчителів з основ безпеки життєдіяльності й прочитали їм лекцію. Розповіли про вибухові предмети й пристрої, пожежі та як рятувати життя швидко і правильно.

Рівне нські вчителі з основ безпеки життєдіяльності стали учнями. Але лише на один урок. Надзвичайники забажали розповісти їм про небуденні ситуації та як у них діяти, щоб зарадити біді. Отримані знання вчителі мають передати своїм учням. То ж школярі напевне знатимуть, що робити, коли натраплять на снаряди, гранати чи інші згадки часів війни.

До біди багато не треба, наголошують надзвичайники. Тому доводиться іноді оперувати у польових умовах. Ігор Онищук два роки тому врятував восьмикласниці коліно. Дівчинка розсікла його під час польових змагань.

На уроці вчителям він повідав, як діагностувати переломи, накладати жгути, переносити травмованих. А ще, як правильно приводити до тями непритомного нашатирним спиртом.

На тематичне заняття вчителів запросили до єдиного в Україні Національного пожежного класу-музею. Зазвичай тут гамірно від дітей. Щодня, каже його хранителька по 4 екскурсії проводить. Такий урок для вчителів, впевнена, теж корисна справа.

А хто не знає чи сумнівається, що робити якщо стане свідком пожежі, автомобільної аварії, розкопає на городі снаряди, чи трапиться якась інша незнайома ситуація, запрошують до класу-музею. Він працює на базі 24 рівненської школи.