Представники громадських організацій Рівного сьогодні пікетували міськвиконком. Люди вкотре вимагають від міської влади не віддавати в оренду комунальне підприємство "Теплотранссервіс". Щоправда, на самий мітинг людей прийшло не багато. Причина на думку організаторів акції розповсюджена вчора інформація про заборону мітингу.

Восьма тридцять ранку. Саме о цій порі мав розпочатися мітинг. Біля приміщення міськвиконкому лише три міліціонери та кілька журналістів. Ніхто достеменно не знає чи можна їм тут сьогодні мітингувати.

Ближче до дев'ятої години до приміщення міськвиконкому підходять представники громадських організацій і відправляють своїх активістів у Рівне нський окружний адміністративний суд, аби все таки дізнатися, чи є заборона на проведення мітингу.

Поки активісти шукають правди, організатори пікету кажуть, прийшли під стіни міськвиконкому, аби не допустити розкрадання комунального майна.

Учасники мітингу бояться, що як тільки КП "Теплотранссервіс" перейде у приватні руки, одразу підвищиться тарифи на теплопостачання. Заступник начальника житлово-комунального господарства Рівного Володимир Лапюк запевняє, якщо навіть підприємство віддадуть в оренду, то ціни на тепло все одно встановлюють в Києві.

А пікет все таки не заборонили, хоча і намагалися. До суду звернувся виконавчий комітет Рівне нської міської ради, юристи якого посилаються на Указ Президії Верховної Ради Союзу Радянських Соціалістичних Республік від 1988-го року. Тим часом керівники громадських організацій обіцяють провести масову акцію протесту, аби все таки не допустити передачі "Теплотранссервісу" в оренду.