Розбирали та збирали автомат Калашникова, із середини оглядали БТР, а ще випробовували на зручність ліжка в казармі. Близько тисячі школярів сьогодні відчули себе солдатами. Учням з середини показали повсякденну службу військових полку зв'язку та розвідувального батальйону.

Пістолет Макарова, АК-74, ручний кулимет Калашникова - це основне озброєння Збройних сил України. Побачити його на власні очі і навіть потримати у руках сьогодні могли рівненські школярі. Уважно спостерігала як збирають та розбирають автомат Калашникова одинадцятикласниця Тетяна Кулакова. Й одразу взялася це робити самотужки. Офіцери кажуть, в школярки неабиякий потенціал.

Особисто випробувати зброю, хоч і незаряджену, охочих виявилося чимало.

І поки офіцер розповідає, хлопці уважно вивчають зброю та серйозно замислюються над своїм обов'язком перед Батьківщиною. Кажуть, їм армійське життя до вподоби.

Школярок армія також приваблює. Проте, свою роль у Збройних силах України розглядають в дещо іншому ракурсі.

Деякі ж парубки зізнаються, подивитися на зброю та дослідити бойову розвідувальну машину вони готові залюбки. Однак, служити - це не для них.

Як це - бути солдатом сьогодні перевірили на собі близько тисячі рівненських школярів. Їм офіцери провели екскурсію ледь не по всіх закутках полку зв'язку та розвідувального батальйону. Щоб знали як і чим живе українська армія.

Чи повернуться за рік-другий школярі до армії вже призовниками, швидше залежатиме тільки від їхнього бажання. Бо ж, імовірно, з наступного року у Збройних силах України служитимуть лишень за контрактом.