Він 20 років вживав наркотики, 6 - провів за ґратами, а потому став волонтером. Рівнянин Валерій Жигадло розповідає дітям та молоді з власного досвіду, чому не варто навіть пробувати дурман. Нині він завітав до військової частини полку зв'язку: своєю історією поділився із військовослужбовцями.

Тоді вирішив випробувати себе і Валерій Жигадло. Перспективний спортсмен спробував наркотики заради цікавості. Був впевнений: кинути легко. Та й сам не помітив, як швидко" підсів" на голку. Життя в дурмані тривало 20 років. За наркотики ще й поплатився волею на 6 років. Те, що треба "зав'язувати" зрозумів вже за ґратами. Там своє буття переосмислив. Став волонтером. Тепер розповідає дітям та молоді, до чого призводить дурман. З цією місією прийшов і до військової частини полку зв'язку.

Послухати історію Валерія Жигадла зібралися військовослужбовці-контрактники. Офіцери стверджують, проблеми наркоманії у збройних силах немає. Однак, впевнені, профілактична бесіда - тільки на користь.

Нині в Україні близько мільйона наркозалежних. І це тільки ті, хто перебуває на обліку. Більшість - молоді люди до 30 років.

Тим часом, Валерій Жигадло каже, і надалі закликатиме не повторювати його долю. Через наркотики чоловік нині не має сім'ї, ні дітей, а ще не може знайти роботу. Згадкою від життя в дурмані залишилися лишень проблеми із здоров'ям.