Слабкий зір чи його відсутність не перешкода, щоб вчити англійську, польську, словацьку. У Рівному місяць, як працюють безкоштовні курси для тих, хто має обмежені можливості. Організувала вивчення мов місцева активістка Тетяна Войтович, яка сама втратила зір.

Це початок незвичайного заняття із вивчення польської мови. Навчаються тут люди, які мають інвалідність. Вчителька їхні проблеми розуміє як ніхто. Тетяна Войтович втратила зір, але духом не занепала. Колишній викладач біології вирішила поділитися із такими, як сама, своїми знаннями з польської.

Вона задумала навчати ще й іншим мовам. Їй прийшли на допомогу викладачі-пенсіонери та нинішні студенти. Дарія Томашевська навчається у магістратурі. каже, відгукнулася на пропозицію, бо стало цікаво. Учні, зізнається, вдячні та кмітливі, хоча є спеціфічні моменти.

Уже місяць Дарія допомагає вчити англійську мову Петру Озарчуку. Він слабозорий від народження. Теж працює волонтером, вчить таких як сам, читати пальцями за Брайлем.

Приходять до клубу і родичі людей з обмеженими можливостями. Олександр Боровець тут навчається польської, а вдома навчає маму.

Окрім польської та англійської на курсах навчають словацької. Якщо будуть зацікавлені у вивченні інших мов, викладачів знайдуть, обіцяє організаторка курсу Тетяна Войтович. Наразі заняття відбуваються раз або двічі на тиждень у Рівне нській обласній бібліотеці або бібліотеці у приміщенні "Інваспорту".