Сьогодні презентували новий ресурсний центр інформаційно - комунікаційних технологій. На базі центру готуватимуть ІТ-фахівців за кількома напрямками.

Освоївши вчительський фах і не знайшовши себе, Юрій Сидорчук подався до центру зайнятості. Нині юнак навчається одразу на двох спеціальностях: програмування та системне адміністрування. Майбутнє ринку праці, вважає, саме за високотехнологічними галузями.

Особливу увагу в ресурсному центрі приділяють саме практичній стороні занять. Найсучасніше обладнання, кажуть викладачі, дає випускникам курсів конкурентну перевагу. Адже по закінченню курсів, фахівець готовий одразу працювати з обладнанням і має необхідні навички для цього.

Хороші ІТ-фахівців нині в Україні у дефіциті. На ринку праці є вакансії для десятків тисяч системних адміністраторів, програмістів, дизайнерів і операторів високотехнологічного обладнання. А все, кажуть у профільному об'єднанні, через відсталу систему навчання фахівців з інформаційних та комунікаційних технологій, які не встигають за вимогами ринку.

Нині ресурсний центр готує фахівців за 4-ма напрямками, Ще за 10-ма спеціальностями тут можна пройти підвищення кваліфікації. В залежності від обраної спеціальності чи напрямку навчання триває від 1 місяця до півроку. Нині роботу по закінченню цих курсів знаходять 9-теро з 10-ти випускників. Решта, кажуть в службі зайнятості, або працюють віддалено у себе вдома, або започатковують власну справу.