Майже 900 маленьких жителів міста Дубно, не знають, що таке дитячий садочок. В існуючих дошкільних навчальних закладах місця всім не вистачає. Аби хоч якось покращити ситуацію міська влада створює додаткові групи у тих садочках, де можна щось реконструювати. Минулоріч вдалося знайти місця у групах для 30 дітей. Цьогоріч планують влаштувати стільки ж.

У місті Дубно сьогодні справжнє свято. Особливо для 30-ти сімей. Саме стільки малюків віком від 2 до 4 років відтепер зможе відвідувати новостворену групу у дитячому садочку. Окрім неї у закладі є ще дві групи, в яких займається 72 дитини різного віку. Аби збільшити кількість місць у закладі провели колосальну роботу та масштабну реконструкцію приміщення.

У другому крилі, який теж переробили, знаходився басейн. Він давно не працював, відтак тут облаштували музичну залу. Загалом на переобладнання приміщень витратили майже мільйон гривень: 550 тисяч із міської скарбниці, решта - спонсорські кошти. Завдяки відкриттю третьої групи у цьому дошкільному навчальному закладі збільшиться кількість педагогів і технічних працівників. Батьки ж дітлахів, які потрапили до цієї групи не натішаться. Мама чотирьохрічної Мар'янки, пані Ольга розповідає: цього чекали дуже довго. Бо на роботу доводилось або виходити по черзі з чоловіком, або ж просити бабусю придивлятись за дівчинкою.

Проблема із нестачею місць у дитячих садочках відкриттям малочисельних додаткових груп не вирішиться. Міська влада це розуміє, тому вже має певні напрацювання.

Чи перерізатимуть урочисто стрічку на дверях нового дитячого садочку цьогоріч, ще невідомо. Цьому передує не лише переобладнання приміщень, а й оформлення документації. Зрозуміло одне, цей садочок конче необхідний місту, адже із тисячі двісті тридцяти чотирьох дошкільнят відвідують садочки всього 364 дитини.