Ліквідовують, реорганізовують, чи просто переселяють? На цим питанням вже більше тижня розмірковують дубенчани. А все через офтальмологічне відділення районної лікарні. Його пацієнти бідкаються, очне хочуть закрити. А там лікують слабозорих ще із трьох районів Рівненщини. Натомість, в лікарні стверджують, мова йде хіба що про можливе скорочення ліжкомісць.

Ігор Грабовецький - інвалід ІІ-ої групи по зору. Нині проходить планове лікування у офтальмологічному відділенні Дубенської центральної районної лікарні. В чоловіка - короткозорість. А ще тотальне відшарування сітківки лівого ока. Для підтримки зору він мусить двічі на рік лягати в лікарню. Очне відділення у Дубному для цього найкращий варіант. Сам він із Демидівського району. Та нині Ігор Грабовецький неабияк стурбований, каже його попередили, що тут лікується востаннє.

Донині на планове лікування сюди приймали пацієнтів із чотирьох районів: Дубенського, Радивилівського, Млинівського і Демидівського.

Так відділення і функціонує. Згідно з Законом невідкладну допомогу надають всім. Планове ж лікування пацієнтів з інших районів під питанням.

А все через фінансування, каже профільний начальник Олег Кондратюк. Щоб приймати пацієнтів ще й з інших районів, грошей в Дубенському районному бюджеті не вистачає. Пройти планове лікування люди не можуть і в Рівне нській обласній лікарні. В поліклініці лише консультують і відправляють лікуватися за місцем проживання. Беруться лишень за важкі випадки.

Поміж тим, медики офтальмологічного відділення у Дубному стверджують, очне взагалі ледь не в підвішеному стані. Нині саме вирішують його долю.

Нині їх п'ять. А ще, додає Орест Ціхоцький, кількість ліжкомість зменшать вдвічі. Натомість, начальник районного відділу охорони здоров'я стверджує, суттєвих змін в офтальмологічному відділенні не буде. Його просто перемістять на територію Дубенської ЦРЛ. Бо нині воно в приміщенні, яке належить місту. І всі медсестри залишаться на своїх робочих місцях.

І все ж ставити крапку на цій історії - зарано. Доля відділення стане відома вже невдовзі. Тож, "Перший місцевий" слідкуватиме за розвитком подій і за потреби завітає на новосілля.