Всеукраїнський тиждень здоров'я цьогоріч присвячений боротьбі з гіпертонією. Медики закликають усіх рівнян завітати у суботу, 6 квітня , на майдан Незалежності, і пройти медичні обстеження. До Всесвітнього дня здоров'я фахівці мірятимуть тиск, оглядатиме лікар-мамолог, а в другій поліклініці можна перевірити рівень цукру в крові. Окрім цього на майдані пройдуть спортивні та розважальні заходи.

Розвиток серцево-судинних захворювань спричиняє підвищений тиск. Медики стурбовані, адже щороку ця проблема набирає більших масштабів.

Огляд у лікаря, та вчасна профілактика, можуть попередити чимало захворювань, запевняють медики. Тому запрошують усіх мешканців приєднатися до Всесвітнього дня здоров'я на майдані Незалежності. Окрім кардіограми, пропонують поміряти тиск, зробити флюрографію, та УЗД щитовидної залози. При тому, що найбільше гіпертонічні хвороби вражають чоловіків, то організатори сподіваються побачити їх першими.

Медики наголошують - дорослим важко нав'язати здоровий спосіб життя. Тому радять виховувати здорову націю з пелюшок. Адже, нині статистика невтішна.

Фізичний розвиток, здоровий спосіб життя та харчування, і жодних шкідливих звичок - запорука здоров'я. Чимало рівнян до таких порад вже прислухаються.

Окрім медичного огляду та консультацій, на рівнян також очікують спортивні змагання, та розваги. Зокрема, цигарки обмінюватимуть на цукерки та мінеральну воду.