Принаймні у цьому переконує мешканець районного центру Констянтин Жабчик. На його дружину неодноразово нападали безпритульні пси, а нещодавно вони розірвали у господарстві здолбунівчан дев’ять кролів.

Спершу люди були не впевнені, що кролів розірвали собаки. Але потім самі у цьому переконались.

Родина ще з молоду займається кролівництвом. Спершу тримали 60 свійських тварин, зараз їх є лише п’ять. Частину роздерли собаки, інших господар продав. Тих що залишились, здолбунівчанин береже як зіницю ока. Адже хворіє на цукровий діабет і потребує дієтичного харчування.

Чоловік хоче аби йому компенсували збитки за знищених кролів. Написав заяву у міліцію Втім ніяких результатів поки немає.

Начальник Здолбунівського райвідділу міліції Юрій Зіліцький у телефонній розмові розповів, що тут і справді немає складу злочину. Адже собаки безпритульні. І даними питання займається не міліція, а міська рада.

У міській раді про Констянтина Жабчика знають. Кажуть, жалівся чоловік вже неодноразово.

Втім проблема безпритульних псів у Здолбунові справді існує. З початку року вони покусали вже 20 людей.

Місто планує виділити землю для будівництва собачого притулку. Але він проблему не вирішить. Адже забезпечення буде лише для 40 тварин. А потреба є у трьохсот. Тому у посадовців є своє бачення як здолати проблему.