Перші уроки вже відбулися в Острозі. Там майстер спорту міжнародної категорії Василь Ажнюк навчав основам футзалу дітей з вадами слуху. Нагадаємо, напередодні в нашій області стартував проект "Розминка від чемпіона". Мета якого, популяризувати різноманітні види спорту серед школярів.

Звуки від ударів по м'ячу - це єдине, що чути на цьому уроці фізкультури, тренер та учні спілкуються у цілковитій тиші. Це спортзал Острозької школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Нині тут урок не звичайний. Його проводить майтер спорту міжнародної класу з футзалу Василь Ажнюк. Він і сам спілкується виключно мовою жестів. Прийшов сюди, каже, переконати дітей завжди рухатися до своєї мети.

І поки одні школярі активно тренуються, інші за цим уважно спостерігають. По-своєму обговорюють найкращі та невдалі подачі м'яча. Віктор Зосимчук з дитинства займається футболом. Розповідає, такі тренування йому до вподоби.

Навички з футзалу - це не єдине, чим корисні такі тренування. Головний тут - психологічний аспект, стверджують освітяни.

Та подібні уроки фізкультури відомі спортсмени викладатимуть не тільки в спецзакладах, а й у звичайних школах Рівне нщини. Відбувається це в рамках проекту "Розминка від чемпіона". Відтак, показові виступи та майстер-класи для школярів області проводитимуть найкращі кікбоксери, плавці, легкоатлети, дзюдоїсти.

А триватиме проект до кінця травня. За цей час успішні спортсмени Рівне нщини планують відвідати більше півсотні шкіл області.