Запах кави, цигаркового диму та печених солодощів довели до суду мешканців будинку на Пушкіна, 7 у Рівному. На першому поверсі житлового будинку ще з 2006 року працює кондитерська. У судах люди довели, що незаконно. Проте, ні сусідство із міським та обласним управліннями міліції, а ні рішення судів про її закриття, власника не обходить. Він має свою правду.

Ця кондитерська напроти входу до обласного та міського управлінь міліції працює тут незаконно, наполягають ті, хто живуть у будинку на другому поверсі. Люди довели це у судах. Їм надокучає, кажуть, постійний запах кави, цигаркового диму та солодощів.

Сусідка пані Наталії Ольга Назарчук узагалі ночує у сараї.

Життя їхнє перетворилося на пекло, коли із вагончика кондитерська переїхала у квартиру на першому поверсі. Воювали спершу самі, а два роки тому підключили депутата.

Наталія Гецун показує рішення Рівне нського міського суду, його у апеляційній інстанції оскаржив власник кондитерської. Сусіди не здалися, звернулися до Вищого спеціалізованого суду України.

Однак її не виконує власник кондитерської. За непокору йому світить до 3-х років позбавлення волі.

Щоб здійснювати роздрібну торгівлю, треба із СЕС погодити асортимент товару, мати санітарні паспорти на автотранспорт, який підвозить продукцію, а ще декларацію виробника на кожен продукт, санітарний журнал. Продавець має працювати у форменному одязі й обов'язково із трудовою та санітарною книжками. У куточку споживача — книга скарг та пропозицій і свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи підприємця. Цього, наперекір усім приписам, достатньо, щоб торгувати кавою та солодощами, наполягає власник кондитерської. Цитує листа з держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Треті особи - це ті, хто може постраждати через його підприємницьку діяльність. Але до сусідських докорів йому байдуже.

Трактує по-своєму підприємець і ухвалу суду.

За тиждень слідчий планує скерувати матеріали до суду по невиконанню власником кав'ярні судового рішення Вищого спеціалізованого суду. Тим часом його сусіди чекають-недочекаються, поки ухвалу таки виконають та повітря не матиме запаху кави, цигарок та солодощів.