Сьогодні вишиванка - не лише традиційна українська сорочка, але й ознака стилю. Зараз все більше людей носять вишиванки та не так багато можуть створити ексклюзивну сорочку власними руками. Вчора відбулася презентація виставки майстрині Анни Марчук, яка вишиває і нитками, і бісером.

У Рівному свою першу персональну виставку презентувала майстриня Анна Марчук. Понад тридцять вишиванок, більше десятка вишитих картин, а також аксесуари ручної роботи прикрасили виставкову залу. Ще у дитинстві майстриню навчила вишивати бабуся. Удосконалювати техніку Анна розпочала вже у дорослому віці.

Це перша робота майстрині із бісеру. Створити таку сорочку її спонукала подруга.

На одну вишиванку з бісеру потрібно приблизно 300 грамів маленьких намистинок і цілий місяць невтомно створювати вишукану сорочку. Анна Марчук розповідає, що у своїх роботах використовує різні схеми. Деякі бере з мистецької спадщини українського народу. А нещодавно почала і сама створювати власні схеми, які навіть друкують у журналах. Майстриня настільки віддана своєму захопленню, що може не слідкувати за часом і навіть вишивати вночі.

Створюючи вишиванки Анна не забуває свою мрію, яку так прагне втілити.