Найкращі читачі Рівненщини зустрілись в обласному центрі. Їх запросили на третій регіональний тур Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України-2013". Конкурс дитячого читання організатори проводять з 2002 року, за цей час його учасниками стали 446 тисяч школярів з усіх областей України.

На конкурс Аміна приїхала з Клеваня, декламує гуморески місцевого поета Ростислава Солоневського. Семикласниця уже стала найкращим читачем району, нині змагається за першість в області. Каже, автора та його творчість на конкурс обрала невипадково.

Всеукраїнський конкурс "Найкращий читач України" організовує львівська громадська організація "Форум видавців". Все - аби долучити дітей до активного читання.

На заключний етап з усіх районів області приїхало 34 учасники. Це - учні шостих та сьомих класів. Перед членами журі школярі розповідають про улюблену книгу, аналізують її героїв та вибірково декламують. Суді ж в свою чергу зізнаються, конкурс нехай і дитячий, та судити дітей - справа не з простих.

Члени журі відзначили творчий підхід, креативність, ерудованість учасників конкурсу та назвали його переможців. Ними стали шестикласниця Вікторія Климук та семикласник Роман Крук. У нагороду вони відвідають травневий фестиваль дитячого читання "Книгоманія" у Львові.