Після відпочинку на екрани, у радіоефір та в газети. Голова облради вийшов з відпустки й вирішив нагадати журналістам про усе, що зробив упродовж минулого 2012 року. Його звіт про роботу включений і до порядку денного сесії, яка запланована на 5 квітня. Паралізована снігом Україна після відпочинку в Об'єднаних Арабських Еміратах так вразила голову, що говорив він переважно про засніжені шляхи, вибоїни у асфальтному покритті. У цьому ж контексті згадав, що ініціатива повинна йти від громади, а не спускатися згори. А сам звіт - журналістам роздали електронними файлами.

Засніжені дороги й затори — його непокоїли цими вихідними найдужче. Із комфорту під час відпустки в Об'єднаних Еміратах, голова Рівне нської облради потрапив до холодної української буденності. Дві доби разом з онуками та дружиною своїм авто добирався до Рівного.

Але попри власні незручності, нічия голова на Рівне нщині , очевидно, не полетить. Не надихнула місцевих чиновників і учорашня відставка першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака. Більше того, запитання, хто ж відповідатиме за нерозчищені дороги, асфальт, який тане разом зі снігом, вимкнення електроенергії на магістралі біля Крупця й чимало інших прогалин у роботі посадовців, його — роздратувало.

Хитався стілець у облавтодорі торік, коли сніг засипав Рівне нщину на початку грудня, не зміг змовчати заступник голови облради.

Він же нагадав, що зібралися усі, щоб послухати звіт про зроблене у 2012 році. Й почав звітувати. Торік по кожній сільській раді Здолбунівського району розробили проекти зі стратегії сталого розвитку до 2017-го.

Згадали і про реформування протитуберкульозних лікарень й протести. Замість семи профільних закладів, усе ж буде чотири.

Серед питань нинішнього року, турбують голову облради проміжні вибори депутатів до обласної ради. Щоб заповнити п'ять вакантних крісел із обласної скарбниці витратять мільйон 400 тисяч гривень.