Кататись на картингах, будувати судно- та авіамоделі, займатись декоративно-ужитковим мистецтвом дітлахи Березнівщини з першого вересня будуть у новозбудованому будинку дитячої та юнацької творчості. Нині завершується його реконструкція та готується уся необхідна документація. Охоплення ж учнів позашкільною освітою у районі складає 37 відсотків. Чи збільшаться ці показники, коли запрацює новий центр розвитку дитячої творчості?

Чотирнадцятирічна Світлана відвідує будинок дитячої та юнацької творчості двічі на тиждень вже впродовж двох років. Дівчинка полюбляє робити витинанки, захоплюється паперопластикою та орігамі, вишиває і виготовляє ляльки-мотанки. Сьогодні ж у неї не менш скурпульозна робота.

Таких дітей як Світланка в районі чимало. У 105-ьох нині існуючих гуртках на Березнівщині займається тисяча 714 дітей. Більшість з них проводить дозвілля у районному будинку дитячої та юнацької творчості, інші - на базах загальноосвітніх навчальних закладів. Серед найбільш популярних гуртків: хореографія, музичні студії, технічна та художня творчість і бойовий гопак. Творчо обдарованих дітей у районі вистачає, однак для їх повноцінного розвитку бракує площ. Аби змінити ситуацію, за кошти районного бюджету вирішили реконструювати приміщення колишнього будинку дитячої та юнацької творчості. Роботи розпочались ще у 2010-му році, як результат приміщення збільшили у 5 разів.

У новому приміщенні вже завершили усі будівельно-ремонтні роботи, закупили меблі та необхідне обладнання. У розширеному закладі одночасно зможуть займатися 700 дітлахів. Коштувала така реконструкція районній скарбниці понад два з половиною мільйони гривень.

Додатково виділили ще майже 200 тисяч - на облаштування картингового майданчика. Кошти на сам транспорт у районному бюджеті теж заклали. А вже нині дітлахів навчають ремеслам килимарства та ткацтва. Працюють педагоги також з дітьми, які захоплюються судно- та авіамоделюванням. Офіційне ж відкриття позашкільного навчального закладу планують на перше вересня. Мовляв, до цього необхідно доробити усю документацію та ввести в експлуатацію саму будівлю.