До Міжнародного дня театру, який відзначатимуть вже завтра 27 березня, ми підготували тематичні сюжети у циклі "Рівне театральне". Сьогодні познайомимо вас із Народним театром "Сонях". Колектив театру невеликий, у ньому грають і діти, і дорослі. Хто відчуває в собі не лише талант актора, а й педагога сам навчає юне покоління.

Театр "Сонях" існує майже 13 років. Лише кілька місяців тому йому присвоїли звання Народного. Таке досягнення не може не тішити увесь колектив "Соняху", адже це гідне визнання їхньої багаторічної роботи. Теперішній художній керівник театру пригадує, з чого усе починалося.

Коли діти виросли, вони і склали основу колективу театру. Наразі у ньому - 10 дорослих акторів. Нещодавно відновили роботу театральної студії. У ній діти опановують акторську майстерність. Вихованець студії Дмитро Кукуруза розповідає про улюблені предмети.

Особливістю театру "Сонях" є взаєморозуміння, адже ролі у театрі часто змінюються. Сьогодні ти - актор, завтра -режисер-постановник, а післязавтра можеш і з музичним оформленням допомогти. Анастасія Самчук - актриса, проте чудово справляється із роботою за кулісами.

Альона Кожушок у театрі "Сонях" майже від самого заснування. За цей час не лише встигла у кількох виставах зіграти, але й проявити свої режисерські здібності.

За весь час на сцені театру "Сонях" поставили 16 вистав, із них наразі показують 5. А до кінця театрального сезону планують доповнити репертуар двома прем'єрами.