Прем'єру "Тіней забутих предків" до Міжнародного дня театру подарували рівненським театралам. Потішити і подивувати у свій професійний день любителів драми поспішали актори й актриси. Прем'єру гуцульської легенди презентували цими вихідними. Телеканал "Рівне 1" також поспішає порадувати і театралів, і усіх, хто служить Мельпомені. До Міжнародного дня театру, який відзначають 27 березня, ми готуватимемо тематичні сюжети. Перший матеріал у циклі "Рівне театральне" про академічний театр.

Це режисери-постановники критикують й підказують акторам, як зробити ліпше. Хто їх не знає, може сприйняти зауваження за бичування. Насправді, це говорять емоції й бажання зробити краще, відкоригувати усі деталі, щоб глядача пройняло кожне слово й кожен рух.

Як чаклують над постановками на цій сцені ми намагаємося показати й розповісти щоразу перед черговою прем'єрою. Знайомимо не лише з акторами, а й з тими, хто дбає як вони та сцена виглядатиме під час дійства. Анна Пілюгіна добирає вбрання й створює декорації.

Олег Ягелюк до Рівне нського академічного музично-драматичного театру доєднався рік тому. За цей час нажив уже 5 ролей. У театральних стінах не академічних, зізнається, себе не бачить.

До святая святих — гримерної, запросила нас народна артистка України Ніна Ніколаєва. Жити на сцені вона мріяла з самого дитинства.

Театральний хліб, кажуть, не легкий. Вони проживають життя усіх своїх героїв. Часто на сцену виходять хворі із температурою, й власними негараздами. Але ховають своє за сценічними костюмами та образами. Сфальшувати, переконують, нереально, глядач усе бачить. Скільки часу й нервів витрачають, щоб лише слова вивчити, залишають у таємниці. Залишаються не порахованими і повтор кожної сцени. Вони репетирують, навіть, фінальний вихід.